Arhiva categoriei: Dezvoltari

Dezvoltari

Noutati Altex Afiliere 2018

Vin cu vesti minunate catre voi, vesti mult asteptate. Pentru ca interesul e crescut si pentru ca ne dorim sa performam impreuna, incepand de azi se aplica o noua grila de comisionare.

Iar pentru ca vorba multa strica, mai jos noutatile cat si ceea ce ramane neschimbat:

- Se va aplica un comision principal in functie de categoriile de pe altex.ro care se incadreaza intre 1 si 9% din valoarea produsului fara TVA si fara alte taxe incluse – grila de comisionare poate fi consultata aici.
- Pentru clasa de afiliere Bronze se aplica comisionul standard de categorie, pentru Silver se aplica un factor de multiplicare de 0.3%, iar pentru Gold – 0.6%;
- Comisionul general de 1% ramane, doar ca se aplica doar atunci cand un produs/serviciu nu este atribuit niciunei categorii de produse din site;
- Vor exista comisioane pe brand sau produs/lista produse, acestea vor fi anuntate in prealabil si vor avea prioritate fata de comisionul din categoria din care face parte brandul/produsul/lista de produse;
- Clasele de afiliere raman, avem Bronze, Silver, Gold si VIP;
- Pentru a trece in clasa de afiliere Silver, ai nevoie de 100 lei in comisioane in luna anterioara, te mentii in clasa Silver daca ai comisioane intre 101-700 lei, pentru comisioane de peste 701 lei pentru luna anterioara vei trece in clasa Gold;
- Perioada de recurenta scade la 5 zile;
- Acum, pentru orice comanda vei avea disponibile urmatoarele informatii: Categorie, Produs, Numar produse, Pret TVA, Comision, Procent comision, Tip comision;
- In fiecare zi vei primi un mail cu comisioanele inregistrate in ziua anterioara;
- Retragerea valorii comisioanelor se poate face in continuare si sub forma de vouchere;
- Pentru ca au existat multe intrebari, plata automata se va efectua doar daca afiliatul are completate in intregime si corect toate campurile obligatorii, precum si setata plata automata a plati si doar daca face parte din clasele de afiliati Silver, Gold sau VIP, practic, se mentine mecanismul de pana acum.

Pentru informatii suplimentare, lasa un comentariu mai jos sau te astept cu un mail pe pavel.arcana@altex.ro.

Mult succes!

Filtre noi in ajutorul dvs

filtre altex.roDe acum aveti la dispozitie noi instrumente pentru afiliere sub forma de filtre pe categorii/subcategorii produse.

 • Noutati! Acest filtru va arata  produsele adaugate in ultimele  zile. Filtrul este dinamic, deci dupa 15 zile, produsele dispar de la noutati.
 • Precomanda! Util mai ales in cazul jocurilor, puteti selecta toate produsele ce pot fi precomandate.
 • In stoc si Promotii sunt variantele utile in cazul in care doriti sa promovati doar produsele existente in depozit sau cele ce au pret redus.

Modificare delay! Din momentul creeari unui instrument de promovare, avem nevoie de un delay de 15 minute pentru alocarea via tradeads si este posibil sa nu fie inregistrate conversiile in perioada respectiva. Intervalul initial a fost de 3-5 minute, cum era semnalizat in pagina de instrumente.

Clase de afiliati – stimularea performantei si fidelizare

· Se va implementa o functionalitate prin care afiliatii vor avea facilitati si acces la diferite instrumente in functie de performantele anterioare in sistemul de afiliere. Aceasta functionalitate va fi modelata prin CLASE DE AFILIATI.
· Criteriul de baza prin care un afiliat va trece dintr-o clasa in alta de afiliat va fi valoarea comisioanelor aprobate in luna precedenta.
· Clasificarea afiliatilor – se face la finalul lunii dupa generarea platilor. Clasificarea inseamna Upgrade / Downgrade si este automata.
· Dashboard afiliati : alerta cu conditiile pe care trebuie sa le atinga si ce facilitati are in noua clasa; alerta si cu noua clasa in care va fi incadrat luna urmatoare

Bronze ( clasa default pentru noii afiliati )
Total comisioane lunare aprobate: sub 100 lei
2% comision
15 zile recurenta

 • Plata lunara: Se pot genera plati prin voucher
 • Link converter: Are acces
 • Widget produse: Are acces
 • Link Generat+ Bookmarklet: Are access
 • Banner oferte speciale: Are acces

Silver
Total comisioane lunare aprobate: 100-500 lei
3% comision
30 zile recurenta

 • Plata lunara: Se pot genera plati transfer si vouchere
 • Link converter: Are acces
 • Widget produse: Are acces
 • Link Generat+ Bookmarklet: Are access
 • Banner oferte speciale: Are acces
 • Campanii speciale BONUS*: Are access

Gold
Total comisioane lunare aprobate: peste 500 lei
comision diferentiat**** (functie de categorie produs), 3% comision pana la modificare.
30 zile recurenta

 • Plata lunara: Se pot genera plati transfer si vouchere
 • Link converter: Are acces
 • Widget produse: Are acces
 • Link Generat+ Bookmarklet: Are access
 • Banner oferte speciale: Are acces
 • Campanii speciale BONUS*: Are access
 • RevenueShare**: Are acces
 • ProductFeed: Are acces
 • Cashback***: Are acces

VIP
Conditii speciale
Comision, recurenta si acces la instrumente functie de negociere directa

Note:
Campanii speciale BONUS*: Sunt campanii dedicate anumitor produse individuale, categorii de produs sau branduri, unde primiti pe langa comisionul standard un anumit incentiv: o suma de bani, un voucher cadou, tichet valoric cadou, etc. Am avut o campanie test in iulie in care am oferit bonusuri suplimentare intre 50 si 4.650 lei pentru fiecare produs vandut.

RevenueShare**: Posibilitatea de a oferi vizitatorilor o incentivare pe baza de cod reducere semnalizata direct pe altex.ro. Vizitatorii trimisi spre magazin prin acest tip de link aff, vor vedea un mesaj promotional cu o anumita reducere activa in urmatoarele 2h. Dupa expirarea perioadei, mesajul nu mai este vizibil dar reducerea ramane activa in baza cookie-ului ( 30 de zile ). Reducerea este setata de dvs, in functie de cum doriti sa impartiti ( share ) comisionul dvs. Atentie, codul de reducere si valoarea este unica, nu o puteti modifica sau anula, asa ca analizati bine inainte de a folosi aceasta facilitate.

Cashback***: Posibilitatea de a folosi scripturi de tip cashback, ce ofera un mic comision din totalul cumparaturilor anexate unui client inregistrat in programul respectiv.

Instrumentele: RevenueShare, Cashback si ProductFeed se activeaza individual de catre Affiliate Manager fiecarui afiliat in baza unei cereri documentate si legitime.

Comision diferentiat**** : nu am reusit inca sa le definesc, s-ar putea sa mai intarzie.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri, va rugam sa ne contactati la afiliere@altex.ro.

Newsletter pe url altex.ro

Venind in intampinarea dorintelor voastre, de astazi newsletterele vor fi publicate pe url ul propriu: http://www.altex.ro/newsletter_altex

newsletter altex

De fiecare data cand publicam un nou newsletter, acesta va aparea si in url ul de mai sus, fiind comod, daca doriti, sa popularizati acelasi url. Linkurile din newsletter raman ale agentiei, dar nu este nici o problema, nu se suprascriu cookies, comisioanele se vor inregistra normal in contul dvs.

Succes!

Bonus majorat pentru vouchere generate

voucher AltexVenind in intampinarea afiliatilor din online-ul romanesc, Altex propune noi conditii de eliberare a voucherelor in contul comisioanelor aprobate:

 • Bonus vouchere : Majorat la 10%
 • Suma minima generare voucher: 100 lei
 • Numarul maxim de vouchere generate de un afiliat pe luna: 10
 • Valabilitate voucher: 60 zile

Modificarile intra in vigoare din 1 iulie 2013 si nu afecteaza sumele din conturile dvs Altex Afiliere acumulate pana in acel moment. Generarea de vouchere cumparaturi este un avantaj net pentru afiliat, nefiind purtatoare de taxe si impozite. Daca un afiliat persoana fizica, ce nu este angajat si are comisioane acumulate in valoare de 1000 lei, ramanea cu 680 lei dupa aplicarea taxelor, acum poate genera un voucher in valoare finala de 1364 lei cu care isi poate face cumparaturile pe altex.ro .

Fa-ti un cont aici si castiga cu Altex Afiliere!

Deployment 20 februarie

Dupa cum anuntam acum doua saptamani, pentru luna februarie pregateam doua noi facilitati, acestea fiind introduse in aceasta dimineata, impreuna cu mici cosmetizari ale indexului.

Personalizare bannere de produse

Cele doua instrumente dinamice, orizontal si vertical, permit in acest moment mai multe optiuni pentru campul afisare pret: Vezi detalii, Cumpara acum, etc.

Optiuni afisare pret

Script link converter

In pagina de instrumente, puteti apela la acest script ce poate fi introdus intr-o pagina, sau in intregul dvs site, pentru a transforma automat in browserul vizitatorilor linkurile altex.ro in linkuri de afiliere. Instrument excelent pentru forumuri sau siteuri in care au fost postate de a lungul timpului diverse linkuri spre altex.ro

Conversie linkuri afiliere

Astept in continuare propunerile voastre de imbunatatire a instrumentelor existente sau noi variante de promovare. Nu neglijati promotiile in vigoare! Succes!

Dezvoltari februarie Altex Afiliere

Continuam seria noilor facilitati ale programului de afiliere Altex, asa cum v-am obisnuit, avand in februarie doua noi implementari:

Personalizare bannere de produse

Afiliati vor avea posibilitatea de a customiza elementele standard din bannere: poate opta pentru ascundere pretului de produs, introducerea unor texte call-to-action ( Vezi detalii, Cumpara acum,etc), reusind astfel sa isi adapteze reclamele grafice la continutul/formatul siteului afiliat.

Script link converter

Afiliati vor avea la dispozitie un script ce poate fi inserat in header-ul siteului afiliat pentru a converti linkurile “curate” catre altex.ro in linkuri de afiliere in browserul vizitatorului. Avantajele sunt evidente, in primul rand la nivel de continut, scriptul se poate folosi pentru siteuri deja existente ce contin produse cu linkuri catre altex.ro si se doreste monetizarea lor.

Data aproximativa de implementare: 18-20 februarie.

Facilitati pentru platile persoanelor juridice

Odata cu noul update al platformei am imbunatatit un pic facilitatile afilitilor Altex ce genereaza factura fiscala pentru plata comisioanelor, plasand in menu-ul Financiare / Comisioane si plati o iconita informativa ce contine detalile de facturare, alaturi de suma generata pentru plata. In aceeasi locatie puteti si incarca factura in sistem.

Detalii facturareDetalii facturare

Simplu si rapid.

Noi implementari Altex Afiliere – ianuarie 2013

Am adaugat inca cateva facilitati in conturile dvs:

Bookmarklet Altex

Il puteti adauga in bara navigatorului vostru de unde generati rapid linkuri affiliat sau cod html. Aveti optiunile “nofollow” si “URL scurt”, oricare varianta bifati, va trebui sa apasati pe butonul “genereaza”.

Bookmarklet Altex Afiliere

Optiuni link generat

In pagina de instrumente, la “vechiul” link generat au aparut doua optiuni: “nofollow” si “URL scurt”, bifati ce aveti nevoie si generati link/cod.

Optiuni linkuri afiliere

Banner oferte speciale

Acest instrument a fost refacut, in ideea de a putea rula mai multe oferte speciale in acelasi interval de timp. Aveti listate campaniile in derulare si datele de valabilitate, puteti selecta toate campaniile sau doar pe cele care va intereseaza. Functia preview va arata formatul grafic al campaniei respective. Nota:daca campania aleasa de dvs a expirat, pe siteul dvs va rula automat o campania de backup de 2 ori diferenta.

Oferte speciale Altex

Noi implementari Altex Afiliere – decembrie 2011

Feed

Cel putin pentru moment, accesul la feed se face in baza unei cereri in care sa ne descrieti proiectul dvs. Vrem sa avantajam siteurile interesante ce aduc un aport propriu si un plus utilizatorului. Il gasiti in pagina dvs. de Instrumente promovare.

Feed Altex Afiliere

Vouchere

Pentru cei care considera ca impozitele sunt destul de mari, le oferim optiunea sa achizitioneze orice produse din www.altex.ro, folosind sumele generate in Altex Afiliere. Se calculeaza valoarea comisioanelor aprobate +TVA +bonus 5%. De exemplu, daca doriti un voucher de 2.000 lei, din contul dvs se vor opri 1.536 lei. Caracteristici:

 • se poate genera voucher pe orice suma intre 100 lei si suma de la Castiguri ( comisioanele aprobate )
 • valabile 90 de zile, fara nici o limita de produse sau oferta
 • bonus 5%
 • se activeaza in ziua urmatoare la ora 9
 • puteti genera maxim 5 vouchere lunar

Activare/dezactivare plata automata
Acum aveti optiunea de a acumula suma comisioanelor aprobate pentru a putea genera un voucher cu valoare mai mare sau pur si simplu pentru o plata mai consistenta luna viitoare. Puteti bifa sau debifa optiunea dvs in Contul meu / Detalii plata.

Blocare plati automate Altex Afiliere

Declaratie fiscala PF
Pentru a evita discutiile la fiecare plata, am implementat un formular/declaratie cu privire la veniturile dvs, functie de ceea ce declarati, se calculeaza procentul de impozitare. Aveti posibilitatea sa descarcati aceasta declaratie, dupa completare sau sa o modificati daca, de exemplu, situatia dvs se modifica dupa un timp. Datele personale sunt luate automat din ceea ce ati completat in cont. Disponibila in Contul meu, sub Detalii plata.

Modificare comision comanda
Este mai mult o facilitate administrativa, dar afiliati vor putea observa in unele cazuri o modificare a comisionului: livrare partiala, adaugarea unui produs, alegerea unui produs mai scump sau mai ieftin. Aceste comisioane modificate vor fi semnalate cu o iconita in lista dvs.

Statistici rapide
Am renuntat la CTR pentru conversie, acum aveti afisat pe Dashboard: Afisari, clicks, comisioane, conversie si valoarea comisioanelor ( pe interval de timp )

Statistici rapide afiliere

Completari

Au fost aduse si completari la Termeni si Conditii, notez ce e mai important:

3. Inregistrarea contului de afiliat
Nu vor fi acceptati afiliatii ale caror site-uri:
• au calitate indoielnica, fara continut sau continut copiat, siteuri cu continut creeat doar pentru reclame, siteuri cu continut ilegal
• folosesc brand-ul Furnizorului fara acordul scris al acestuia in titlul, denumirea sau URL-ul siteului
• folosesc tehnici de optimizare web pe pe marci inregistrate Altex Romania, derivate ale acestora sau folosind prefixe/sufixe

5.3 Afiliatul nu are voie:
• sa foloseasca servicii de email marketing decat in limitele legale si doar catre listele proprii de abonati

7.1 Drepturile Furnizorului:
• Furnizorul poate modifica valoarea unui comision generat de Afiliat, functie de rezultatul final al comenzii: livrare partiala, inlocuirea unui produs cu pret superior, etc.